tiistai 4. lokakuuta 2011

Kemian laitos

Lupasin aiemmin kertoa muidenkin tiedekuntani laitosten tutkimuksesta, ja tällä viikolla Kemian yliopistopäivien yhteydessä kemian laitoksen esittely tuntui asialliselta. Kemian laitoksella voi Jyväskylässä suuntautua orgaanisen-, fysikaalisen-, analyyttisen-, epäorgaanisen-, ja soveltavan kemian aloille. Lisäksi laitokselta valmistuu kemian aineenopettajia, sekä nanotieteiden- ja uusiutuvan energian maisteriohjelmista kyseisiin aloihin erikoistuneita kemian maistereita.

Jyväskylän yliopiston kemian laitoksen tutkimuksen vahvuusalueita ovat mm. rakennekemia, laskennallinen kemia ja spektroskopia, soveltavan kemian ympäristökemia, sekä kemian opetus. Näistä lisää tietoa tästä linkistä:
https://www.jyu.fi/kemia/tutkimus

Ja täältä löytyy lisää tietoa kemian opiskelusta Jyväskylässä.
https://www.jyu.fi/hae/oppiaineet2011/kemia

Tämän viikon lauantaina Kemian laitoksellamme on avoimien ovien päivä, jonka aikana on luvassa koko perheelle soveltuvaa ohjelmaa, mm. taikatemppuja ja työpajoja lapsille, vesinäytteiden ja korujen analysointia sekä molekyylien tarkastelua erilaisilla tietokoneohjelmilla. Päivän tarkempi ohjelma löytyy täältä:

https://www.jyu.fi/akateemiset-tapahtumat/yliopistopaivat

Tervetuloa siis lauantaina tutustumaan kemian laitokseemme paikan päälle Ylistönrinteelle!

Ei kommentteja: