perjantai 6. tammikuuta 2012

Paluu arkeen

Joululoma meni jälleen kerran nopeasti, mutta tällä kertaa sain kunnolla levättyä ja ladattua akkujani kevättä varten. Yleensä olen aina joululomalla lukenut jonkun kirjatentin tammikuun yleiseen tenttipäivään, mutta tällä kertaa päätin pitää lomani koskematta koulukirjoihin. Ehdin kuitenkin lukea useita mielenkiintoisia artikkeleita omien labratöitteni aiheista, ja vähän jo tutustuttua ensi kesän työharjoittelun aihepiiriinkin. Lisäksi luin aivan mahtavan, Hanna Kokon ja Katja Bargumin kirjoittaman evoluutiobiologian kirjan, "Kutistuva turska ja muita evoluution ihmeitä". Kirja oli erittäin yleistajuinen, aiheissaan laaja-alainen, ja sopivasti huumorilla maustettu. Suosittelen kaikille, ja itselleni ostan ihan omaksenikin jahka sitä saa taas kirjakaupasta. 

Lomalla ehdin myös kokeilla valmistaa Beef Wellingtonia, tuota Gordon Ramsayn bravuuriannosta, jossa häränfilee paistetaan sienien kanssa taikinakuoreen käärittynä. Äidin pakkasesta löytyi sopivasti pieni peuranfilee ja kanttarelleja, joista sain sovellettua erittäin maistuvan version. Tein myös edellisenä jouluna ensimmäisen kerran kokeilemaani tahmakakkua, jonka bongasin Sikke Sumarin kokkiohjelmasta. Tästä kakusta on tulossa meidän perheessä uusi perinne joulun jälkiruoaksi, tosin se aina katoaa harmillisen nopeasti jääkaapista. Lomalla tuli siis taas herkuteltua vähän turhankin paljon, joten ihan hyvillä mielin palaan taas arkipäivien kiireisiin aikatauluihin ja samalla tarkempaan ruokavalioon. 

Mitään uudenvuoden lupauksia en tehnyt, mutta aion jatkaa jo viime vuonna aloittamaani itsekurin harjoittamista tietyissä asioissa. Edessä pian häämöttävä valmistuminen on saanut mielen muutenkin hieman vakavoitumaan, ja ehkä olen aikuistunutkin lisää viimeisen parin vuoden aikana. Näin uuden vuoden alussa oloni on innostunut ja toiveikas tulevaan suhteen, mutta samalla hieman pelkään miten valmistumisen jälkeen seuraava elämänvaihe lähtee käyntiin. Toisaalta haluan uskoa, että kova työ palkitaan, ja että oikealla asenteella ja innostuksella aukee monia ovia. Toivotan siis vielä kerran kaikille onnea ja menestystä uudelle vuodelle, samalla toivoen sitä itsellenikin :).

Ei kommentteja: